Lågen

Historikk

Buskerud Teater avdeling Lågen tilbyr en rekke profesjonelle tjenester til amatørteatergruppene i Nore Uvdal, Rollag, Flesberg og Kongsberg kommunene. Tjenestene kan være profesjonell regi, veiledning i valg av manus, prosjektkonsultasjon, utleie av kostymer og lysutstyr m.m.. I tillegg tar vi initiativ til og produserer produksjoner, vi samarbeider med gruppene i gjennomføring av deres egne produksjoner, vi driver et skrivekurs og vi publiserer gode manus gjennom vår egen publiseringstjeneste; Teaterforlaget Buskerud.

Skrivekurset Fra Penn til Scene tilbys i Kongsberg. Det er åpent for alle interesserte forfattere i alle aldre og fra hele fylket. Vi har nært samarbeid med de øvrige avdelingene i Buskerud Teater, og derved også med andre kommuner i Buskerud.

Ressursar

Adam Levine er kunstnerisk leder for Buskerud Teater avdeling Lågen. I tillegg engasjerer vi en rekke regissører, koreografer, kursledere, lysdesignere og scenografer etter behov i produksjonene. Vi vedlikeholder og leier ut bærbart LCD lyssystem og TITAN lysregister. I tillegg tilbyr vi en kompetent og erfaren tekniker her.

Geografi og folketal

Buskerud Teater avdeling Lågen tjener de fire kommunene Nore Uvdal, Rollag, Flesberg og Kongsberg. Totalt har disse over 30.000 innbyggere, på et område på omlag 4300km².

Historikk

Numedal Teaterverksted var det siste av de fire teaterverkstedene som ble etablert i Buskerud. I starten var ikke Kongsberg med i samarbeidet, men kom med i 2006. Da ble stiftelsen omdøpt til Lågen Teaterverksted. I 2012 gikk Lågen Teaterverksted inn i det som idag er Buskerud Teater og er i dag en av de fire avdelingene i stiftelsen.