Laagendalsposten , 04. juni 2013

Vaktmesteren til Drammen

Kongsberg teaterlags suksesstrio skal vise «Vaktmester’n» fem ganger i Drammens Teater.

Ifjor opplevde amatørskue- spillerne Tommy Johan- sen, Trond Magne Sandvik og Stein O. Rasmussen suksess med stykket «Vaktmester’n» av Harold Pinter. Nå får de forsøke seg for et større publikum.

Fem forestillinger

18. september har de nypremi- ere på studioscenen til Drammens Teater. Teaterstykket hadde et publikum på rundt 200 betalende publikummere fordelt på seks forestillinger i slutten av november, og ekstraforestillinger i desember og januar.

– At vi nå skal vise stykket i Drammen er veldig morsomt, sier Rasmussen.

Dermed ved trioen hvilken sommerlektyre de har under armen i sommerferien.

– Vi skal ha et par-tre gjen- nomganger før sommeren, og så blir det litt mer hektisk i august og september.

For skuespillerne blir det et spennende møte med en ny scene. Det blir bra å få vise et av teaterlagets aller beste stykker, og det blir spennende å se hvordan det blir tatt imot, sier Rasmussen.

Langt drama

Dramaet varte i tre timer da det ble vist på Kongsberg, og regis- sert av Adam Levine.

Handlingen dreier seg om den handler om den rasistiske lofferen Jenkins/Davis (spilt av Tommy Johansen), den god- hjertede Aston (Trond Magne Sandvik), og Astons bror Mick (spilt av Stein O. Rasmussen).

Levine har tidligere sagt at dette stykket skal vises i Oslo, på grunn av kvaliteten og det faktum at Pinters «Vaktmester’n» svært sjeldent er vist på norske scener.

– Oslo jobbes det fortsatt med. Det er svært vanskelig å få innpass på en scene i hoved- staden, men vi gir ikke opp, sier Stein O. Rasmussen.