To Pinnar i Kors

To pinnar i kors

Ål Kulturhus, 07. november - 12. desember 2014

av Alf Prøysen

To pinner i kors vart skrivi for Det norske teatret i 1955. I stykket er det både humor, visdom og samfunnsrefs. Handlinga er lagt til den vesle Smedsplassen. Edvard, som er far i huset, er glødande opptatt av å protestere mot det han ser på som feil i samfunnet rundt seg. Han ser ikkje det som skjer elles i familien, der kona Eline har fått alt til å gli med list og kløkt i alle år. Då eldstedottera i huset kjem heim på sommarfeire, og som vanleg med ein ny kjærast for året, skyt handlinga fart. Nyekjærasten og far Edvard finn kvarandre, og eit opprør mot vegstandaren i bygda tek form. Men denne gongen engasjerer også mor Eline seg, og det får uventa konsekvensar. Handlinga er lagt til eit bygdemiljø på 50-talet. Både hovudpersonane og bipersonane belyser miljøet i bygda. Leveld teaterlag ynskjer å setje opp stykket på Leveldtun. Leveldtun vart ferdig i 1962 og passar godt med tida stykket går føre seg i.

Gry Tøsdal frå Buskerud teater skal ha regien. Eldgrim Springgard har omarbeidd teksten til hallingmål. Dette gjer stykket meir heimleg og nært for oss.

Prøysen-kveld
I samband med forestillingane arbeider teaterlaget for å lage ei ramme rundt stykket. Det skal vere kafé med tidsriktig dekorasjon/tilbehør og servering. I pausen blir det ei økt med Prøysen-songar, der publikum får høve til å synge med. Koret Kor for uss syng også og har med seg nokre solistar og trekkspelaren Sverre Isungset. Til saman blir dette ein heilaftans Prøysen-kveld.

Teatergruppe Leveld Teaterlag
Regi Gry Tøsdal
Spillested Ål Kulturhus
Kommune Ål
Juleskurken

Juleskurken

Nedre Buskerud, 29. november - 21. desember 2014

– en julemusikal av Moberg og Iversen

Jakten på Juleskurken er en helaftens julemusikal for store og små. Handlingen er fylt med spenning, moro og musikk – og fremfor alt julestemning.

Juleskurken og Piperenser`n jobber egentlig sammen med de andre lekemakerne i Julenissens verksted. Alle de andre lekemakerne er travelt opptatt med å gjøre ferdig alle pakkene som skal i sekken til Julenissen.

Men Juleskurken er lat og gidder ikke å jobbe selv. Derfor stjeler han heller gaver som han putter i sekken til nissen. Julenissen og lekemakerne aner ingenting om Juleskurkens dobbeltliv. De tror han er en vanlig, men dog noe lat, lekemaker.

Riktignok har de alltid lurt på hvordan Juleskurken kan vente helt til siste natten med å jobbe, men de har slått seg til ro med forklaringen om at han lager sine leker etter at alle andre har sovnet lille julaften.

De virkelige problemene oppstår da Julenissen er ute og leverer julegaver til barna på julaften. Da oppdager både han og andre at det er noe som ikke stemmer. Dermed starter jakten på Juleskurken.

Teatergruppe (Teatergruppe)
Regi Tone Aas Skålevik
Spillested Drammens Teater, hovedscenen
Billetter Billettluka.no
Kommune Drammen

Eggedal Barneteater -OLSENBANDEN JR PÅ ROCKERN

Eggedal Samfunnshus, 25. april - 26. april 2015

Eggedal Barneteater, i samarbeid med Buskerud Teater er klare for ny forestilling på Eggedal Samfunnshus. Vi har tre forestillinger : lørdag 25 april kl 18.00, søndag 26 april kl 14.00 og kl 18.00.

Billetter kan kjøpes på Spar Prestfoss, Coop N.Eggedal og YX Eggedal.

Pris 100kr. ( kun forhåndssalg av billetter )

Jungleboken

Jungelboken

Røyken/Slemmestad, 27. november - 30. november 2014

Jungelboken er en familiemusikal for både små og store. Med fengende sanger, energisk dans og fargerike karakterer følger vi Mowgli på hans farefulle ferd gjennom jungelen. Møt blant annet klønete Baloo, en rockeelskende apekonge, en nervøs tiger og en hel flokk med ulver. Noen er gode hjelpere, mens andre ønsker å sette både klør og tenner i menneskegutten.

Teatergruppe Røyken Teatergruppe
Regi Kristin Børsum Hernandez
Spillested Sekkefabrikken i Slemmestad
Genre Familiemusikal
Kommune Røyken

Jungelboken

Modum, 22. mars - 22. mars 2015

Jungelboken er en familiemusikal for både små og store. Med fengende sanger, energisk dans og fargerike karakterer følger vi Mowgli på hans farefulle ferd gjennom jungelen. Møt blant annet klønete Baloo, en rockeelskende apekonge, en nervøs tiger og en hel flokk med ulver. Noen er gode hjelpere, mens andre ønsker å sette både klør og tenner i menneskegutten.

Teatergruppe Modum Barneteater
Regi Ingunn Granli
Spillested Folkvang, Geithus
Genre Barneteater
Kommune Modum
Facebook Link Modum Barneteater

Åsen barne-og ungdomsteater

Gamlegrendåsen skole, 18. mars - 20. mars 2015

Mathilda

Mathilda forteller en fantasifull historie om det 7-årige vidunderbarnet Matilda, hennes uinteresserte familie, den snille læreren frøken Honey og den strenge rektoren Miss Trunchbull. Åsen barne- og ungdomsteater vil fremføre teaterversjonen løst basert på Roald Dahls historie, og vil også inneholde mye sang og moro for både voksne og barn!

Billetter