Seminar

Tromsø, 13. januar

Buskerud Teater og Hålogaland Amatørteaterselskap arrangerer seminar i Tromsø 13. januar 2015. Formålet med seminaret er å undersøke hvilke oppgaver vi i fellesskap skal løse, og om mer samarbeid kan gi et kunstfaglig løft ovenfor det frivillige scenekunstfeltet.

Seminaret arrangeres samtidig som Norges største filmfestival, den svært populære Tromsø Internasjonal Filmfestival (TIFF) avvikles. Vi anbefaler et opphold i Tromsø fra 12. januar kl 1130 – 14. januar kl 1300. Da kan dere delta på TIFFs åpningskonferase og på et faglig og sosialt program som er under planlegging. Deltagere får tilbud om å kjøpe en festivalpakke. Se info om TIFFs åpningskonfereanse 12. januar 2015 her.

Hotell:
Den enkelte deltager bestiller selv sitt hotellrom. Vi har reservert rom fram til 13. desember. Du må oppgi om du vil ha en eller to overnattinger.
Thon Hotel Tromsø kr 1495,-/ 1345,- pr natt, telefon 77 75 17 00 med referanse 18404473.
Smarthotel kr 820,- pr natt, telefon 41 53 65 00 med referanse HATS
Amalie hotell kr 795,- enkeltrom/ 995,- telefon 77 66 48 00dobbel med referanse 25720

Festivalpakke:
I samarbeid med TIFF har vi satt sammen et program, info kommer.

Innhold:
En rekke sentrale aktører vil være tilstede for å besvare følgende spørsmål:

  • Hvilke faglige og organisatoriske utfordringer møter dere i arbeidet med eller overfor det frivillige scenekunstfeltet?
  • Hvilke organisasjoner ville være naturlig eller nyttig å samarbeide med for løse disse utfordringene?

I tillegg vil flere institusjoner og organisasjoner bli kontaktet i perioden 10. desember til 7. januar med invitasjon om å få presentert sitt arbeid og sine rammevilkår på seminaret. Slik håper vi at alle som deltar skal få bred kunnskap om hva som rører seg i feltet, hvem som jobber der og hvordan aktørene er organisert.

Et detaljert program vil være klart 10. desember.
( Foreløpige bekreftede innledere er:UKM Norge, Trafo, Danseinformasjon, Kulta, Teaterforlaget, RadArt, Kulturskolerådet, Riksteatret)

Spørsmål som deltagere skal få diskutere er:

  • Vil bedre kjennskap til hverandres daglige virksomhet føre til mer samarbeid?
  • Vil samarbeid kunne gi et bedre tilbud til ulike aktører og utøvere? Hvilken møteplass bør vi satse på, hvordan bør feltet organisere seg?
  • Er det på tide å stake ut en ny kurs for frivillig scenekunst; nye kulturpolitiske mål som er basert på et faglig fundament – og som er et supplement til eksisterende kunst- og utdanningsinstitusjoner?
  • Hva skulle disse kulturpolitiske målene da være?
  • Skal vi møte den kollektive godviljen og interessen som råder overfor det frivillige scenekunstfeltet med kvalitative mål og et tydeligere samfunnsoppdrag?
Påmelding Seminar: Redesign av amatørteaterbevegelsen
Sted Kulta, Tromsdalen
Pris Seminaret er gratis, påmelding kreves på grunn av matbestilling
To Pinnar i Kors

To pinnar i kors

Ål Kulturhus, 07. november - 12. desember 2014

av Alf Prøysen

To pinner i kors vart skrivi for Det norske teatret i 1955. I stykket er det både humor, visdom og samfunnsrefs. Handlinga er lagt til den vesle Smedsplassen. Edvard, som er far i huset, er glødande opptatt av å protestere mot det han ser på som feil i samfunnet rundt seg. Han ser ikkje det som skjer elles i familien, der kona Eline har fått alt til å gli med list og kløkt i alle år. Då eldstedottera i huset kjem heim på sommarfeire, og som vanleg med ein ny kjærast for året, skyt handlinga fart. Nyekjærasten og far Edvard finn kvarandre, og eit opprør mot vegstandaren i bygda tek form. Men denne gongen engasjerer også mor Eline seg, og det får uventa konsekvensar. Handlinga er lagt til eit bygdemiljø på 50-talet. Både hovudpersonane og bipersonane belyser miljøet i bygda. Leveld teaterlag ynskjer å setje opp stykket på Leveldtun. Leveldtun vart ferdig i 1962 og passar godt med tida stykket går føre seg i.

Gry Tøsdal frå Buskerud teater skal ha regien. Eldgrim Springgard har omarbeidd teksten til hallingmål. Dette gjer stykket meir heimleg og nært for oss.

Prøysen-kveld
I samband med forestillingane arbeider teaterlaget for å lage ei ramme rundt stykket. Det skal vere kafé med tidsriktig dekorasjon/tilbehør og servering. I pausen blir det ei økt med Prøysen-songar, der publikum får høve til å synge med. Koret Kor for uss syng også og har med seg nokre solistar og trekkspelaren Sverre Isungset. Til saman blir dette ein heilaftans Prøysen-kveld.

Teatergruppe Leveld Teaterlag
Regi Gry Tøsdal
Spillested Ål Kulturhus
Kommune Ål
Juleskurken

Juleskurken

Nedre Buskerud, 29. november - 21. desember 2014

– en julemusikal av Moberg og Iversen

Jakten på Juleskurken er en helaftens julemusikal for store og små. Handlingen er fylt med spenning, moro og musikk – og fremfor alt julestemning.

Juleskurken og Piperenser`n jobber egentlig sammen med de andre lekemakerne i Julenissens verksted. Alle de andre lekemakerne er travelt opptatt med å gjøre ferdig alle pakkene som skal i sekken til Julenissen.

Men Juleskurken er lat og gidder ikke å jobbe selv. Derfor stjeler han heller gaver som han putter i sekken til nissen. Julenissen og lekemakerne aner ingenting om Juleskurkens dobbeltliv. De tror han er en vanlig, men dog noe lat, lekemaker.

Riktignok har de alltid lurt på hvordan Juleskurken kan vente helt til siste natten med å jobbe, men de har slått seg til ro med forklaringen om at han lager sine leker etter at alle andre har sovnet lille julaften.

De virkelige problemene oppstår da Julenissen er ute og leverer julegaver til barna på julaften. Da oppdager både han og andre at det er noe som ikke stemmer. Dermed starter jakten på Juleskurken.

Teatergruppe (Teatergruppe)
Regi Tone Aas Skålevik
Spillested Drammens Teater, hovedscenen
Billetter Billettluka.no
Kommune Drammen

Eggedal Barneteater -OLSENBANDEN JR PÅ ROCKERN

Eggedal Samfunnshus, 25. april - 26. april 2015

Eggedal Barneteater, i samarbeid med Buskerud Teater er klare for ny forestilling på Eggedal Samfunnshus. Vi har tre forestillinger : lørdag 25 april kl 18.00, søndag 26 april kl 14.00 og kl 18.00.

Billetter kan kjøpes på Spar Prestfoss, Coop N.Eggedal og YX Eggedal.

Pris 100kr. ( kun forhåndssalg av billetter )

Jungleboken

Jungelboken

Røyken/Slemmestad, 27. november - 30. november 2014

Jungelboken er en familiemusikal for både små og store. Med fengende sanger, energisk dans og fargerike karakterer følger vi Mowgli på hans farefulle ferd gjennom jungelen. Møt blant annet klønete Baloo, en rockeelskende apekonge, en nervøs tiger og en hel flokk med ulver. Noen er gode hjelpere, mens andre ønsker å sette både klør og tenner i menneskegutten.

Teatergruppe Røyken Teatergruppe
Regi Kristin Børsum Hernandez
Spillested Sekkefabrikken i Slemmestad
Genre Familiemusikal
Kommune Røyken

Jungelboken

Modum, 22. mars - 22. mars 2015

Jungelboken er en familiemusikal for både små og store. Med fengende sanger, energisk dans og fargerike karakterer følger vi Mowgli på hans farefulle ferd gjennom jungelen. Møt blant annet klønete Baloo, en rockeelskende apekonge, en nervøs tiger og en hel flokk med ulver. Noen er gode hjelpere, mens andre ønsker å sette både klør og tenner i menneskegutten.

Teatergruppe Modum Barneteater
Regi Ingunn Granli
Spillested Folkvang, Geithus
Genre Barneteater
Kommune Modum
Facebook Link Modum Barneteater

Åsen barne-og ungdomsteater

Gamlegrendåsen skole, 18. mars - 20. mars 2015

Mathilda

Mathilda forteller en fantasifull historie om det 7-årige vidunderbarnet Matilda, hennes uinteresserte familie, den snille læreren frøken Honey og den strenge rektoren Miss Trunchbull. Åsen barne- og ungdomsteater vil fremføre teaterversjonen løst basert på Roald Dahls historie, og vil også inneholde mye sang og moro for både voksne og barn!

Billetter